כיום, המון עסקים בישראל, משתמשים בבנקים ובשירותיהן של חברות פיננסיות, על מנת לבצע פעולה הנקראת ניכיון צ’קים. באמצעות ביצוע הפעולה הזו, אפשר לקבל את הכסף בקלות וזאת כנגד מסירה של הצ’קים הדחויים לפירעון.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לסקירה מעניינת בנושא…
מטרת ניכיון צ’קים
עסקים מקבלים צ’קים דחויים מהלקוחות שלהם ועל כן על מנת שיוכלו לייצר תזרים מזומנים חיובי, הם יכולים להמיר אותם בכסף נזיל ומזומן. המשמעות היא שבמקום לחכות שהכסף ייכנס לחשבון הבנק העסקי במועד שכתוב על הצ’ק, הוא יגיע מיידית לחשבון העסקי כאשר מבוצע הניכיון.
כמובן שהדבר כרוך בתשלום עמלה וריבית המנוכות מהסכום הכולל של הצ’ק.
איזה גופים מציעים ניכיון צ’קים?
המון עסקאות ניכיון צ’קים מבוצעות באמצעות הבנקים. כמו כן, מלבד הבנקים, יש גם גופים פרטיים שמציעים את השירות. אם החלטתם לפנות אליהם, אז מומלץ לבדוק שפעילותם היא חוקית ומפוקחת על ידי המדינה.
הבדלים עיקריים בין הלוואות לבין ניכיון צ’קים
אופן ההחזר – הלוואות ניתן לפרוס לתשלומים שיכולים להיפרס למספר חודשים או שנים. כאשר אנו לוקחים הלוואה, אין לחץ על החשבון העסקי ואפשר לאזן את החשבון. כאשר משתמשים בשירות של ניכיון צ’קים, הרי שמדובר על הלוואה קצרה וההחזר הוא במועד הפירעון של הצ’ק.
הריבית – הריבית שיש על הלוואות, מתחלקת בין התשלומים שיש להחזיר וגם כאן, אפשר לראות שנוצר פחות לחץ על החשבון העסקי. כאשר מדובר על ניכיון צ’קים, הריבית משולמת בבת אחת, שכן היא מופחתת מהסכום הכולל הנקוב על הצ’ק וכמו כן היא משולמת בבת אחת ובמלואה.
גובה הריבית – שיעור הריבית גבוה יחסית בניכיון צ’קים בהשוואה לשיעור הריבית כאשר לוקחים הלוואה. הדבר נובע מכך שיש סיכון גדול שהצ’ק שיחזור והגוף המבצע את הניכיון יצטרך להתעסק בגביית הצ’ק.
מה משתלם יותר – ניכיון צ’קים או הלוואה?
אין כאן תשובה חד משמעית. יש מקרים בהם שירות ניכיון צ’קים יכול לספק מענה מצוין עבור בעיות בתזרים העסק וכמו כן עבור מצבים שונים שהעסק עשוי לחוות במהלך תקופת פעילותו. לדוגמה, אם העסק גדל ובהתאם לכך גדלה גם כמות החייבים ולא ניתן להשיג הלוואה מהבנק, הרי שניכיון צ’קים יכול להיות פתרון מצוין לאיזון התזרים. דוגמה נוספת תהיה כאשר בעל העסק צריך להשלים עסקה גדולה אבל הוא מחזיק בצ’ק דחוי וכאן במקרה כזה, הרי שניכיון צ’קים יכול לספק לו מימון מיידי הנדרש להשלמת העסקה.
ההמלצה היא לקבל ייעוץ עסקי מתאים וכך לקבל את ההחלטה הנכונה בנוגע להתלבטות האם להשתמש בשירות ניכיון צ’קים או האם לקחת הלוואה. לאחר קבלת ההחלטה ונקיטת הפעולה הנדרשת, תוכלו לטפל באיזון תזרים המזומנים בעסק מכיוונים אחרים. אם תבחרו להיעזר ביועץ עסקי תוכלו לדעת מהו המצב הפיננסי המדויק של העסק, איך לשפר את תזרים המזומנים וכמו כן תוכלו לקבל כלים שיעזרו לכם להתנהל בצורה פיננסית טובה ונכונה יותר.