שלמה ונטורה הוביל יוזמה והנציח את זכרה של סבתא מזל ז”ל באמצעות חוברת מתכונים.
לפניכם מתכון מיוחד להכנת בקלוואה, בדיוק כפי שסבתא היתה מכינה.
בקלווה
מהקינוחים האהובים על כולנו. שלמה ונטורה מגיש את המתכון הסופי של סבתא מזל.
מרכיבים:
חבילת בצק עלי פילו
1 כוס שמן
למילוי:
50 גרם מכל דבר: פיסטוק טחון, שקדים טחונים, אגוזי מלך קצוצים גס, פקאן קצוצים גס
1/2 כוס סוכר
מעט קינמון
לסירופ הסוכר:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
חצי מיץ לימון
אופן ההכנה:
הכנת הסירופ: מבשלים את המרכיבים עד שנוצר סירופפ דביק. מצננים.
מסדרים שכבות בתבנית עגולה בעלי פילו. מעליהם חופן נדיב מתערובת האגוזים. מעליהם 2 עלי פילו וכך הלאה עד שעלי הפילו נגמרים והשכבה האחרונה היא עלה פילו.
שומרים עלה פילו אחד בצד.
מפזרים מעל מעט שומשום.
חותכים את הכל למעויינים, החיתוך עד סוף התבנית.
מרתיחים שמן לרתיחה מלאה – השמן חייב להיות לוהט על מנט שיטגן את הבצק.
שופכים את שמן הרותח כעזרת כף על הבצק.
מניחים מעל את עלה הפילו ששמרנו.
אופים עד להזהבה ב-180 מעלות.
שופכים את הסירופ הקר על המאפה מיד בסיום האפיה כשהוא חם.