חברות רבות מנוהלות ע”י מספר שותפים, מה שמצריך התייחסות משפטית מיוחדת בשלל סוגיות. אחת הסוגיות שעליהן יש לתת את הדעת היא מה קורה במקרה של חובות שנוצרו כתוצאה מהלוואות. כאן תקבלו את כל המידע שיעזור לכם להבין מה הדין של שותפים בחברה במקרה של חובות שנוצרו כתוצאה מהלוואות:
ראשית כל יש לציין שהרלוונטיות של השאלה הזו היא בעיקר כאשר מדובר בחברה שאינה מוגדרת חברה בע”מ. בחברה שמוגדרת כחברה בע”מ האחריות של השותפים בחברה היא ביחס לכסף של החברה עצמה, והכספים הפרטיים שלהם לא אחראים לנכסי החברה, לרבות במקרה שבו נזקפים כנגד החברה חובות שונים.
כאשר מדובר על חברה שאינה חברה בע”מ אזי יש לשותפים בחברה אחריות מלאה כלפיה, לרבות ערבות של נכסיהם הפרטיים ביחס לחובות השונים של החברה. זכאותם של השותפים בחברה ליהנות מהרווחים שלה תלויה בחלק היחסי של כל אחד מהם בשותפות עסקית.
בהוראה המשפטית הרשמית מוגדרת אחריות מלאה של כל שותף לכלל החובות של החברה בעת שהוא היה שותף בה. כאמור, גם אם הוא עזב ייתכן מצב שבו הוא יתחייב בחובות החברה.
שהעובדה ששותף פרש משותפתו בחברה לא פוטרת אותו מתשלום החובות שלה כל עוד הם נוצרו בזמן שהיה שותף בחברה. רק אם יש הסכם מפורש החתום גם ע”י השותפים האחרים בחברה וגם ע”י הנושים הוא יכול להיפטר מתשלום החובות שלה.
שותפים בחברה הם מי שרשומים ברשם השותפות ככאלה. עם זאת, בנוגע לעניין של האחריות של השותפים לגבי חובות יש להבדיל בין שני סוגי שותפים:
שותף כללי – שותף כללי הוא שותף בחברה בצורה שהוא אחראי באופן בלתי מוגבל על כלל חובותיה. חשוב לציין שההגדרה של שותף כללי היא הגדרה משפטית ואינה בהכרח קשורה למעורבות הכללית של השותף בחובותיה של החברה.
לאור זאת, אם אדם מוגדר כשותף בחברה הוא יהיה מחויב בהחזר חובותיה באופן מלא, על אף שייתכן מצב שבו חלקו בחברה היה קטן באופן יחסי מחלקים של שותפים אחרים. כל עוד הוא מוגדר שותף כללי אחריותו הינה בלתי מוגבלת.
שותף מוגבל – אם השותף רוצה למנוע מצב כזה הוא יכול לבחור להיות מוגדר כשותף מוגבל. שותף מוגבל אכן אחראי לחובות החברה, אולם רק באופן יחסי לסך ההשקעה שהשקיע בה. בצורה כזו השותף לא יימצא את עצמו נושא בחובות המלאים של החברה בצורה שאינה מתייחסת לשותפות האמתית שלו בה.
שותפויות וחברות מהוות אבני יסוד של המשפט המסחרי, ולכן מומלץ לעשות שימוש בעורכי דין ורואי חשבון המומחים בתחום הזה. כמובן שמומלץ לעשות הסכם בעת יסוד השותפות שייפרט בדיוק את חובותיו ואת זכויותיו של כל שותף. ביצוע של הסכם כזה מבעוד מועד יכול לחסוך לכם נזקים גדולים.