האם מחירי הדירות במגמת ירידה – והאם כדאי לקחת משכנתא עכשיו?
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את נתוניה לפיהם לראשונה בעשור האחרון יש ירידה שנתית במחירי הדירות שאיבדו מערכן 0.1%. בפועל הכותרת הזו לא מתיישבת עם הציבור הרחב שעדיין לא מרגיש את ירידות המחירים ודווקא סבור כי מחירי הדירות באזורי הביקוש עלו בשנה האחרונה באופן דרמטי.
אנו כאן, בכתבה זו נציג בפניכם את המגמה שפורסמה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ונציג בפניכם את האפשרות לקבל משכנתא דווקא עכשיו כדי לעשות צעד חשוב ומשמעותי לדירה חדשה או לדירה יש שניה.
על פי הנתונים של הלמ”ס עולה כי מחירי הדירות ירדו בחודשים פברואר-מרס 2018 בכ-0.2% ומבחינת הנתונים ניתן לראות כי מדובר בחודש שישי ברציפות שבו לא היו עליות מחירים. על פי הדוח ניתן לראות כי במשך השנה מסתמנת ירידה במחירי הדירות ועל הנתון הזה חוגגים במשרד האוצר ומייצרים כותרות.
נציין כי מדד מחירי הדירות הוא מדד ארצי הכולל דירות חדשות ויד שנייה, שאינו חלק ממדד המחירים לצרכן ועל פי הסקירה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אנו מסיקים כי זהו חודש שישי ברציפות ללא עליות מחירים.
סוף לקיפאון בשוק הנדל”ן?
מוקדם יותר השבוע פרסם אגף הכלכלן הראשי באוצר נתונים המצביעים אולי על סיום הקיפאון בשוק הנדל”ן: מספר העסקאות לרכישת דירות בשוק החופשי (מחוץ ל”מחיר למשתכן”) בחודש מרס ירד ב-6% לעומת חודש מרס אשתקד, אך עלה ב-14% לעומת פברואר האחרון.
לכל מי שנמצא עכשיו במחשבה/תכנון או תהליך של רכישת דירה חדשה או רכישת דירה יד שנייה – הנתונים הללו אמורים לעודד אבל בפועל מדובר בקוסמטיקה בלבד. ולכן, ניתן לזהות מגמה לפיה שוק הנדל”ן נמצא כרגע בקיפאון. קבלנים ובעלי נכסים זקוקים כיום לתקופה ארוכה יותר כדי לממש עסקאות נדל”ן וגם הנתונים מראים זאת.
אם ניקח לדוגמה את חודש מרץ, נראה כי בכל החודש נרכשו רק 9,100 דירות, מהן 8,200 דירות בשוק החופשי, דבר המבטא ירידה של כ-6% במספר העסקאות בדירות חדשות בשוק החופשי ביחס לאשתקד.