יכול להיות שאתם במינוס גדול ויכול להיות שיש לכם אירוע גדול שאתם צריכים בשבילו כסף, יכול להיות שיש לכם הוצאות רפואיות גדולות מכל סיבה שהיא ויכול להיות שאתם רוצים לצאת לחופשה וצריכים בשבילה מימון, בין כך ובין כך, יש סבירות לא נמוכה שתחליטו לקחת הלוואה. שוק ההלוואות משגשג בשנים האחרונות ולא מעט אנשים ממהרים למצוא בו פתרון לבעיותיהם. אם בעבר רק הבנקים היו אלו שהיו נותנים את ההלוואות הללו, היום כבר חברות אשראי וחברות פיננסיים נכנסו נמצאות בשוק, והן מאפשרות לקחת הלוואה בקלות יחסית.
הלוואה צריך להחזיר!
זה אולי נשמע ברור מאליו אבל לרבים זה ממש לא… יש לא מעט אנשים שלוקחים הלוואות למטרות שונות, והם לא חושבים על זה שהם צריכים להחזיר אותן. הלוואות צריך כמובן להחזיר וכל עיכוב בהחזר שלהן עלול לגרור ריביות גבוהות, הוצאה לפועל וצרות אחרות. גם המלווה וגם הלווה צריכים לוודא שיהיה החזר מלא, או כפי שאומר עו”ד קובי צאיג: “על הגוף המלווה ועל הלווה לוודא כי ללווה קיימת יכולת החזר וכן לא מומלץ ליטול הלווה כאשר ידוע כי אין ביכולת הלווה לעמוד בהסדר של לוח הסילוקין” מי שלא לוקח את זה לתשומת ליבו ומתייחס לעניין ברצינות, יכול להסתבך.
להשוות בין הלוואות
אז איך לוקחים הלוואה בלי לפשוט את הרגל? איך לא משלמים הרבה יותר ממה שצריך לשלם על הלוואה כזו? הדבר החשוב ביותר הוא להשוות. הבעיה של רבים היא שהם לוקחים את ההלוואות שלהם תוך כדי לחץ – הבנק לוחץ, האירוע מתקרב או כל גורם מלחיץ אחר, ואז הם מתפתים לקחת הלוואה בלי להשוות את התנאים שלה עם הצעות אחרות. אבל חשוב לדעת שיש לא מעט תחרות בשוק ההלוואות ומצד שני, יש חברות שגובות ריביות אסטרונומיות כי הן מודעות לכך שהלווים לא תמיד בודקים. מה שהכי חשוב הוא להירגע, לא לקחת הלוואה בלחץ ולערוך השוואה. ככה יודעים מהר מאוד אם הריבית המוצעת מופרזת ומהן שאר האפשרויות.
הלהט למכור בכל מחיר
סימן ראשון שצריך להדליק נורה אדומה בנוגע לגוף שמציע הלוואות בהקשר של ריביות ותנאי הלוואה הוא הלהט של החברה למכור את ההלוואה. הלוואה היא מוצר, מוצר שדורש בטחונות בשביל מי שמלווה ומה שעומד לא פעם במקום הביטחונות הללו הוא הריבית הגבוהה. אם אתם מדברים עם נציג שלהוט לתת לכם את ההלוואה, בלי הרבה דרישות רק עם ריביות שנראות לכם לא הגיוניות, סביר להניח שאתם צודקים ומדובר על תנאי החזר אגרסיביים שלאו דווקא תוכלו לעמוד בהם. במקרה כזה, אל תתפתו לקחת את ההלוואה לפני שאתם עורכים כמה בדיקות בנוגע למי שמספק אותה וכמובן בנוגע לתנאים בהם היא מוצעת.