כך תרוויחו מעל השכר הממוצע במשק
אמנם השכר הממוצע במשק לשכיר שבר שיא ביוני וחצה את רף ה-10,800 שקל אבל לרוב השכירים בישראל הסכום הזה לא מספיק למחיה, מגורים ולחיים שלבים ושקטים ללא דאגות. וכאן אסור לשכוח את אותם אנשים הנמצאים בתחתית הטבלה וכאן מדובר על עובדי שירותי אירוח ואוכל, הנועלים את הדירוג עם שכר ממוצע של 4,743 שקלים בלבד – מתחת לשכר מינימום והם ממש אבל ממש זקוקים לשינוי בחיים ולעזרה!
רוצים לצאת ממעגל השכירות ולעבור להיות עצמאים? בואו ללמוד איך לעשות את זה נכון. היכנסו למדריך לפתיחת עסק עצמאי. שימו לב מכאן החיים שלכם עשויים להשתנות ולטובה!
לפי הלמ”ס, בחודש יוני עובדי חברת חשמל ומקורות איבדו את מקומם כשיאני השכר (19,501 שקלים בממוצע ביוני) לטובת עובדי המידע והתקשורת שהגיעו לשכר של כמעט 20 אלף שקלים בממוצע – אבל מה לעשות רק מעטים מתקבלים אם בכלל לעבודה בחברת חשמל או בחברת מקורות, אם בכלל.
השכר הממוצע במשק למשרות שכיר ממשיך לצמוח והגיע ביוני האחרון ל- 10,884 שקל – שיא כל הזמנים, כך דיווחה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ובכך חצה הנתון את רף ה-10,800 שקל. אולם למרות השיא החדש, נתוני המגמה מצביעים על התמתנות בקצב העלייה: אם בשלושת החודשים הראשונים של 2018 גדל השכר הממוצע בקצב חודשי של 0.4%, בחודשים אפריל ומאי הקצב הגיע ל-0.3% חודשי וביוני השכר עלה ב-0.2% בלבד.
גם השכר הריאלי ממשיך לגדול אך בקצב מתון יותר: בחודשים אפריל-יוני עלה השכר הממוצע במחירים קבועים (בניכוי האינפלציה) ב-2.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 3.6% בחישוב שנתי בחודשים ינואר-מרץ 2018.
עם זאת, חודש יוני מוכיח כי השכר הממוצע הוא מדד “בעייתי” שאינו משקף את המציאות במשק: זאת לאחר שרק כשליש מסך משרות השכיר במשק (1.241 מיליון) נמצאים בענפים כלכליים שבהם השכר הממוצע למשרת שכיר גבוה מהשכר הממוצע של כלל המשק. שני השלישים הנותרים (2.446 מיליון) מכלל משרות השכיר נמצאים בענפים כלכליים שבהם השכר הממוצע נמוך מהשכר הממוצע.
אם אתה לא רוצה שיטרפו אותך? אם אתה רוצה לתת למשפחה שלך יותר או אם אתה חייל משוחרר, סטודנט או מפוטר או אפילו מובטל – תן לעצמך צ’אנס ולמד איך לפתוח עסק חדש מאפס ולהרוויח תוך זמן קצר פי 4 ויותר מהשכר הממוצע שלך.
לחץ כאן לפרטים נוספים – איך להצליח בחיים ולהפוך לעצמאי