הלוואות לאחיות ולרופאים
בחור אחד נרדם על חוף הים ונשרף כולו בשמש.
הוא פנה לבית חולים והרופא החליט לאשפז אותו,
ונתן הוראה לתת לו שקית אינפוזיה כל שעה, אופטלגין כל שעתיים וויאגרה כל 4 שעות.
האחות התפלאה ושאלה את הרופא: "במצבו, בשביל מה הוא צריך ויאגרה?"
הרופא השיב: "זה ירחיק את השמיכה מהרגליים שלו"
אז בדיחות על רופאים ואחיות יש המון אך בואו לא נשכח כי אלה אנשים אשר מקדישים את חייהם כדי לעזור לנו ולא פעם אפילו להציל חיים.
הם לומדים במשך שנים את רזי המקצוע את השיטות והמילים המסובכות שלחלקנו קשה לבטא וכל זה כדי לעזור ולרפא.
רבים גם יודעים הוא שבמקצועות אלו זמן הלימודים הוא ארוך ונפרש על כמה שנים .
שלא נדבר על כך שלא כולם עוברים את המבחנים רבים פורשים במהלך הדרך כי מגלים שזה אינו בשבילם או שלפתע גילו כי לא מסוגלים לעמוד בפני מראות קשים לעיתים של אנשים שעברו תאונות או על סף המוות.
חייהם במהלך השנים האלה אינם קלים.
הם ערים שעות רבות .
משננים הררים של חומר עם מילים לטיניות מסובכות , בוחנים מקרים שונים של פציינטים שעברו דברים שונים ועם כל זה הם גם צריכים לכלכל את עצמם ואפילו להחזיק דירה או רכב.
לימודים באוניברסיטה לא זולים בכלל.
הרבה סטודנטים שרוצים להגשים את החלום להיות רופא או אחות צריכים להכין את עצמם כלכלית .
ובכן יש פתרון לעניין הלוואה לרופאים ואחיות
רבים מהם לוקחים הלוואה כדי לממן את הלימודים או את חלקם ואפילו ישנם כאלה שכאשר הם מסיימים ללמוד ומקבלים את התואר הנכסף לוקחים הלוואות למטרה אחרת.
ישנם כאלה שחלומם להקים מרפאה פרטית משלהם. כמובן שזה כרוך בקניית קליניקה או השכרה ומה על ציוד רפואי שגם הוא לא זול.
הלוואת ניתנות היום במספר גופים שונים כמו בנקים,חברות האשראי, חברות מימון וחברות השקעות.
הדרך הטובה ביותר להחליט למי לגשת הוא לעשות סקר שוק בין החברות השונות.
אל לכם להתפתות ולבחור בהצעה הראשונה שמגישים לכם. בידקו היטב את התנאים , והריביות השונות שניתנות על ידי החברות , ואל תשכחו לציין כי מדובר בהלוואה ללימודי רפואה או סיעוד שכן אלה הן הלוואות שהריביות שניתנות בהן הן נמוכות .
כי בהחלט מבינים את הנטל והקושי כשאתה סטודנט ביכולת גם ללמוד וגם לממן את עצמך ביחוד סטודנטים לרפואה וסיעוד שהרבה שעות שינה אין להם.
מתוך ויקיפדיה:
· במערכת הבריאות, "אח" או "אחות" הם אנשים העוסקים בתחום הסיעוד, כחלק מהצוות הרפואי. מקצוע זה הוא פרא-רפואי.
העוסק בסיעוד הוא עצמאי העובד בשיתוף פעולה עם מקצועות בריאות אחרים ומטפל ביחידים בכל הגילאים, משפחות, קבוצות וקהילות, חולים או בריאים בכל המסגרות. התחום כולל את קידום בריאות, מניעת מחלות, קידום סביבה בטוחה וטיפול בחולים במחלות שונות, בנכים ובנוטים למות. העוסקים בתחום גם משתתפים בעיצוב מדיניות בריאות, ניהול מערכות בריאות ובחינוך.
הסיעוד כמקצוע צמח מפעילות שנעשתה בעיקר בידי נשים. ראשיתו למעשה הרחבת מאפייני הטיפול האימהי, כשהוא מכוון כלפי אוכלוסיות חלשות כחולים, נכים, קשישים, ילדים ועניים.
עם אימוצה של הנצרות כדת הרשמית , הוצאה הוראה על הקמת בית חולים בכל קתדרלה. בתי החולים הראשונים שנבנו בעקבות הוראה זו נבנו בקונסטנטינופול ובקיסריה, שם הצמיד באזיל, הבישוף המקומי, מנזר לבית החולים ששימש כאכסניה לעוברי אורח. בתי החולים בימי הביניים פעלו בדרכו של בית החולים בקיסריה, ושימשו גם כאכסניה לעולי רגל כשהנזירות משמשות כאחיות (במשמעותה המודרנית של המילה). הידע שהתפתח הועבר באופן בלתי פורמלי, בתוך המסדרים השונים, בקתוליים ובפרוטסטנטיים. במקביל נמשכה פעילות טיפולית בחולים ובנזקקים בידי נשים, שברובן באו משולי החברה, נחשבו "מפוקפקות" ובאמצעות עיסוק זה זכו למעמד חברתי ולפרנסה.
פלורנס נייטינגייל, חלוצת מקצוע הסיעוד המודרני, קידמה את הפיכת הטיפול בחולים למקצוע שאינו קשור לכנסייה. לאחר שנוכחה במהלך שירותה במלחמת קרים כי הנזירות אינן מקצועיות דיין, הפכה את "עבודת החסד" הפכה לדסציפלינה הנלמדת כמקצוע.
בשובה ללונדון הקימה נייטינגייל בית ספר ראשון לאחיות, בבית החולים על שם תומאס הקדוש. במוסד זה, ביססה את תפיסתה כי סיעוד היינו עיסוק אחראי, יעיל ומכובד הדורש לימוד תאורטיי בצד האימון המעשי הרב. ל, חלוצת מקצוע הסיעוד המודרני, קידמה את הפיכת הטיפול בחולים למקצוע שאינו קשור לכנסייה.
בית הספר העברי הראשון לסיעוד, הוקם בירושלים על ידי הנרייטה סאלד (ליד בית החולים הדסה) ב-1918.
· רופא (נפוץ גם הכינוי דוקטור (כתיב מקוצר: ד"ר), על אף המשמעות הכללית יותר של מושג זה) הוא אדם העוסק במקצוע הרפואה, אשר נקרא גםרפואה קונבנציונאלית.
רופא מטפל בחולים ובפצועים על-מנת לרפא אותם וכן עשוי לסייע גם לאנשים בריאים להימנע ממחלות (רפואה מונעת). חלק מהרופאים עוסקים גם במחקר רפואי.
הרופא מוסמך לקבל החלטות מורכבות וגורליות למצבו הבריאותי של החולה כמו כריתת איברים, פעולות כירורגיות מסובכות וכדומה.
מיעוטם של הרופאים הם רופאים כלליים. רוב הרופאים משלימים לפחות התמחות אחת ומוגדרים כמומחים לתחומים מסוימים, כגון רפואה פנימית, כירורגיה,רפואת ילדים, רפואת עיניים, אנדוקרינולוגיה וכיוצא בזה.
האיש הנחשב כראש וראשון מבין הרופאים המפורסמים הוא היפוקרטס, "אבי הרפואה" שתורת ארבע הליחות שלו החזיקה מעמד כאלפיים שנה.
אז אנחנו יודעים קצת על ההיסטוריה של המונחים רופא ואחות . מה שרבים גם יודעים הוא שבמקצועות אלו זמן הלימודים הוא ארוך ונפרש על כמה שנים .
· עיסוק ברפואה מצריך רשיון מטעם משרד הבריאות אשר מקבלים לאחר הכשרה בבתי ספר לרפואה.הלימודים נמשכים שש שנים ולאחר מכן מגיע הסטאז ( הכשרה מקצועית ) בבתי החולים,בתום לימודיו מקבל הרופא תואר דוקטור לרפואה. רופא המעוניין בכך יכול לעבור תקופת התמחות, שאורכה ברוב המקצועות ארבע עד שש שנים, והכוללת שתי בחינות מקיפות (בכתב ובעל-פה), ובסופה הוא מקבל את התואר "מומחה" במקצועו.
· הכשרה למקצוע האח או אחות נעשית בבתי ספר יעודיים לכך.אורך הלימודים הוא ארבע שניםשלאחריהם ניתן תואר אקדמאי. במקביל לתעודת אח מוסמך של משרד הבריאות. תעודת אח מוסמך מאפשרת המשך לימודים מתקדמים בסיעוד, הקרויים "קורסים על-בסיסיים", בהתמחויות שונות, כמו אח מיילד וטיפול נמרץ. בנוסף, קיימים מספר מסלולים לתואר שני ואף לדוקטורט בלימודי סיעוד.
תנאי הקבלה לפקולטה לרפואה:
כל שנה מתקבלים ללימודי רפואה כ-400 מועמדים בלבד לאחר סינון קפדני, הכולל לבד מתוצאות מבחני הבגרויות ומבחן הפסיכומטרי גם מיונים אישיותיים וראיונות בהתאם לדרישות המיוחדות של כל אוניברסיטה. ללימודי רפואה יוכלו להתקבל: אזרחי המדינה שגילם הוא מעל 20, בעלי תעודת בגרות ישראלית עם ממוצע ציונים של מעל 110 או בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר, בעלי ציון של למעלה מ-740 במבחני הפסיכומטרי, עם ידע קודם בפיסיקה, בכימיה ובמתמטיקה, רמה של מתקדמים בציון של 120 ומעלה בבחינות המיון באנגלית, ולבסוף, עליהם לעמוד בהצלחה גם במיון של מרכז הערכה מיוחד באוניברסיטה.
מועמדים שלא מתקבלים ללימודי רפואה, נוהגים לרוב לפנות ללימודי מדעי המוח, ביולוגיה (משני התחומים הללו ניתן להמשיך ללימודי רפואה, במידה והציונים בתואר גבוהים מספיק) או לתחומים משיקים העוסקים במימוש זכויות רפואיות או סיוע לאנשים בעלי נכות."
מה הוא גובה שכר הלימוד ללימודי רפואה?
שכר הלימוד ללימודי רפואה בישראל הוא אוניברסיטאי מסובסד שעומד על כ-9,500 לשנה, אך יש לזכור כי מדובר על 7 שנות לימודים אינטנסיביות ולכן העלות הסופית, כולל הוצאות המחייה היא גבוהה משמעותית לעומת תחומים אחרים.
לימודי אחיות
מתוך אתר לימודים בישראל:
מסלולי הלימוד וההכשרה
ניתן ללמוד ולקבל הסמכה כאחות במסגרת לימודי תעודה או במסגרת אקדמית, לתואר ראשון בסיעוד ולתואר שני בסיעוד. בשני המקרים, הלימודים כוללים חלקים עיוניים וחלקים מעשיים, שבהם אף צריך להיבחן ולקבל ציון חיובי. ברחבי הארץ פועלים בתי ספר לאחיות המציעים תכניות לתעודת הסמכה, וכן מתקיימים שיתופי פעולה בין בתי חולים לאוניברסיטאות כדי להקנות השכלה אקדמית בסיעוד לתואר.
ההבדל בין תואר ראשון למסלול מקצועי הוא ברמת הקושי של הלימודים, ולא במשך זמן ההכשרה. הן מסלול אקדמי והן מסלול הסמכה מקצועי מכינים את משתתפיהם לקבלת הרישיון מטעם משרד הבריאות לאחר מעבר הבחינות הרשמיות הנדרשות. בתואר הראשון יש העמקה גם בנושאים מתחום הרפואה והמדע, והוא יכול להיות תובעני יותר בדרישותיו. נציין, כי אחיות מוסמכות יכולות תמיד להשלים את השכלתן לתואר ראשון בסיעוד לאחר מכן, כלומר – לאחר שהצליחו כבר להשיג לעצמן רישיון עיסוק בתחום, ולאחר שהשתלבו כבר במקום עבודה והתנסו בפועל.
זיכרו להיות רופא או להיות אחות זה עסק יקר… לפתרונות מימון והלוואות ניתן לקבל באמצעותנו.
אצלנו בצ'יק צ'ק קרדיט – הלוואות בצ'יק צ'ק לכל מטרה, נדאג להתאים הלוואה מהירה בהתאמה אישית.