אפשרויות למימון פרוייקטי נדל”ן
יזמים המעוניינים להשקיע בפרוייקט נדל”ן צריכים לגייס הון רב למימונו, אולם לרובם אין הון עצמי מספיק. לשם כך, עומדות בפני אותם יזמים מספר אפשרויות שבעזרתן יוכלו לגייס את הכספים הנדרשים למימון הפרוייקט. מאחר ומדובר בתחום מורכב למדי, כדאי להכיר את המסלולים השונים, יתרונותיהם וחסרונותיהם, שכן כל אחד עשוי להשפיע על תשואות הפרוייקט הנדל”ני.
שימו לב – השירות שלנו ניתן רק אם אתם זקוקים להלוואה/משכנתא ואתם בעלי נכסים לשיעבוד!!!
הלוואות לבעלי נכסים החל מ-200,000 שקל כנגד שיעבוד
-
מתאים למסורבי בנק
-
חילוץ מכינוס נכסים
-
לחילוץ חובות והוצאה לפועל
להלן סקירה של מספר אפשרויות מימון בולטות העומדות בפני יזמי נדל”ן:
המערכת הבנקאית
תנאי האשראי המוצעים כיום על ידי הבנקים הם קשיחים יותר מאי פעם, אולם הלוואה היא בדרך כלל האפשרות הטבעית עבור יזמים רבים. אם קיימים נכסים וערבויות והיזם עומד בתנאי הסף, מדובר באפשרות נוחה למדי: ניתן לפרוס את ההלוואה לתשלומים נוחים ולקבוע תקופת החזר ארוכה. ניתן גם לקחת משכנתא, שהיא למעשה סוג של הלוואה, כלומר לשעבד את הנכס לבנק ובתמורה לקבל את המימון הנדרש.
מימון חוץ בנקאי
מי שאינו מעוניין לפנות אל הבנק, או שמיצה את מקורות האשראי הבנקאי שלו, יכול לנסות ולגייס את המימון הנדרש באמצעות מקורות מימון חוץ בנקאיים. אמנם העלויות עשויות להיות גבוהות יותר, אולם בסופו של דבר לעיתים מדובר בפתרון משתלם ויעיל.
כך לדוגמה קיימות קרנות רבות המסייעות ליזמים לממן את מיזמיהם, תוך מתן הון בנוסף או במקום הבנקים. לקרנות אלה ניתן לפנות בבקשת מימון לטווח הארוך (ואז לשעבד להן חלק מרווחי הפרוייקט העתידיים) או לטווח הקצר (למשל על ידי מכירת שיקים דחויים שנתקלו מלקוחות).
הסכמי שותפויות
פוטנציאל הרווחים בפרוייקט נדל”ן הוא גדול, אולם כך גם הסיכונים. על כן ניתן לחלוק את ההשקעה, ויחד איתה את הרווחים והסיכונים העתידיים, עם משקיעים או שותפים אחרים. במקרה כזה, מומלץ להכין, להגדיר ולסכם מראש את אופן החלוקה בין כל השותפים, על מנת למנוע חיכוכים במהלך ביצוע הפרוייקט.
שילוב בין מספר מקורות מימון
לעיתים כל ההון הראשוני לביצוע הפרוייקט קיים כבר בהתחלה, אם כהון עצמי ואם כהון שגויס באמצעות אחת מהדרכים שתוארו לעיל, אולם בהמשך הדרך נוצר צורך במימון נוסף – אם בשל הוצאות בלתי צפויות, תקלות או שינויי רגולציה כלשהם. במקרה כזה ניתן להיכנס לשותפויות עסקיות גם במהלך חיי הפרוייקט, ואז כל שותף יכול לפנות אל הבנק שלו בבקשת הלוואה. אפשרויות אחרות הן לבקש הלוואה בנקאית בעבור אחוז כלשהו מן הנכס, לפנות לקרנות בבקשת מימון רק לחלק מן הסכום – וכן הלאה.
והאפשרות הטובה ביותר היא לפנות אלינו לצ’יק צ’ק קרדיט כדי שנעזור לגייס את ההלוואה המתאימה.